Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των κατοίκων για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Δημοσιεύτηκε χθες, σε δημόσια συνεδρίαση, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των τριών αιτήσεων ακύρωσης για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης που είχαν καταθέσει 75 κάτοικοι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα και ο σύλλογος Αλεύχιμμον. Οι αιτήσεις είχαν συζητηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2018 και απερρίφθησαν με τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κέρκυρας.

Υπενθυμίζει, δε, ότι οι αιτήσεις αφορούσαν στην ακύρωση α) της περιβαλλοντικής άδειας της ήδη αδειοδοτημένης μονάδας υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στα Μεσοράχια της νότιας Κέρκυρας και της μετατροπής της σε ΧΥΤΥ και β) της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της παραπάνω μονάδας ως χώρο προσωρινής αποθήκευσης των δεμάτων.

Η απόφαση αυτή εξεδόθη σε συνέχεια των τριών αποφάσεων του ΣτΕ του 2015 που αφορούσαν την επιλογή της θέσης, τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και ζητήματα ενδεχόμενων επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής οι οποίες απέρριψαν ισάριθμες αιτήσεις κατοίκων της Λευκίμμης περί ακύρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.