Το φυτοπλαγκτόν δεν έφυγε ποτέ από τον Θερμαϊκό (φωτο+vid)

Μόνο παροδικό δεν ήταν το φαινόμενο με το δύσοσμο φυτοπλαγκτόν που εγκαταστάθηκε στo τέλος του Ιουλίου στον Θερμαϊκό Κόλπο και ταλαιπώρησε πολίτες και τουρίστες, πριν, βέβαια, φυσήξει ο Βαρδάρης και «σκουπίσει» (;) την αποκρουστική βλέννα που σφιχταγκάλιαζε επί ένα δεκαήμερο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Αυτό καταδεικνύει και η σημερινή εικόνα στην α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αυτό τονίζουν και οι επιστήμονες. Το φαινόμενο, σε πράσινο χρώμα αυτή τη φορά, μικρότερη έκταση και με περιορισμένης έντασης δυσωδία, επανεμφανίστηκε στο σημείο, προκαλώντας νέα ανησυχία. Μαζί του, φυσικά, στην επιφάνεια έπλεαν πλαστικά απορρίμματα, από μπουκάλια μέχρι και... μπάλες, αλλά και ένα νεκρό πτηνό, πθανώς γλάρος. Εικόνα σχετικά συνηθισμένη.

Φανταστείτε το φαινόμενο που εγκαταστάθηκε τον περασμένο μήνα στην προκυμαία κατά μήκος της πόλης ως μία πυρκαγιά. Ο... θαυματουργός Βαρδάρης, ως πυροσβέστης, την έσβησε, αλλά όχι εντελώς, αφού στην καρδιά του Θερμαϊκού, στ' ανοιχτά δηλαδή, υπάρχουν ακόμη μικροεστίες.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.