Τρίποντο στην ανακύκλωση βάζει ομάδα μπάσκετ στη Σταυρούπολη (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Τρίποντο στην ανακύκλωση βάζει η ομάδα «Ένωση Καλαθοσφαίρισης Σταυρούπολης», στη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση της ομάδας ξεκίνησε το 2012 την ανακύκλωση πλαστικού PET, σε μια ιδέα που γεννήθηκε με σκοπό τον καθαρισμό του γηπέδου από τα πλαστικά μπουκάλια.

«Δεν μας άρεσε να αντικρίζουμε τις άσχημες εικόνες με τα σκορπισμένα μπουκάλια, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, τις κερκίδες και έξω από το γήπεδο μετά από τους αγώνες που διεξάγονταν στο ΔΑΚ Σταυρούπολης», λέει στη Greenagenda.gr ο Κίμων Σαραφίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου.

Η ανακύκλωση αποτελεί έναν από τους στόχους που βάζει η ομάδα σε κάθε αγωνιστική περίοδο και έναν ιδανικό τρόπο να αλλάξουν συνήθειες όλοι όσοι βρίσκονται κοντά της. Άμεσα η ανακύκλωση φάνηκε να κερδίζει τη δική της θέση στην ομάδα.

«Η συμμετοχή των αθλητών και των μελών του ΔΣ υπήρξε από τα πρώτα βήματα ικανοποιητική και δεν άργησαν να φανούν τα θετικά σημάδια. Ακολούθησαν οι γονείς των αθλητών αλλά και οι φίλοι του Συλλόγου καθώς όλοι άρχισαν να μαζεύουν τα πλαστικά μπουκάλια και να τα φέρνουν στον χώρο αποθήκευσής τους όπου υπάρχουν μεγάλοι σάκοι», τονίζει ο κ. Σαραφίδης.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να συλλέγονται ετησίως περί τους 20 σάκους ανακύκλωσης και έτσι να μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στους κάδους του δήμου Παύλου Μελά. Το υλικό που συλλέγεται παραδίνεται σε έναν ιδιώτη με τον οποίον συνεργάζεται η ομάδα.

«Έκτος από την προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση αποφέρει χρήματα στην ομάδα και αγοράζουμε με την έναρξη κάθε χρονιάς μπάλες και άλλα απαραίτητα για την ομάδα», εξηγεί ο κ. Σαραφίδης.

Η ομάδα συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση ανακύκλωσης και παρουσιάζει την επιτυχημένη δράση της αλλά και την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο σύλλογος συλλέγει και παλαιά αθλητικά παπούτσια σε ειδικούς κάδους σε συνεργασία με το προσωπικό καταστήματος πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών ειδών, έξω από τα γραφεία του συλλόγου. Η ανακύκλωση αφορά όλους τους τύπους παπουτσιών.

O αθλητικός σύλλογος συμμετέχει στις δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Παύλου Μελά ως υποστηρικτής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ''Tropa Verde'', που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες στις γειτονιές του Δήμου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση