ΥΠΕΝ για νέο «Εξοικονομώ»: Ομαλά συνεχίστηκε και σήμερα η υποβολή αιτήσεων

«Ομαλή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη σημερινή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Το υπουργείο, λοιπόν, δεν διαπίστωσε προβλήματα, αλλά ομαλότητα, σε μια ημέρα που στο μεγαλύτερο διάστημά της η πλατφόρμα ήταν είτε «πεσμένη» είτε απενεργοποιημένη για «λόγους αναβάθμισης και συντήρησης», προκαλώντας έντονο εκνευρισμό και αγανάκτηση σε Συμβούλους και ενδιαφερόμενους, αλλά και νέα παρέμβαση του ΤΕΕ.

«Συνεχίστηκε ομαλά και σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ" στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΝ...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τη δεύτερη ημέρα:

  • οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα φτάνουν, πλέον τους 17.500, καταγράφοντας μια αύξηση 3.000 εγγεγραμμένων σε σχέση με  την πρώτη ημέρα
  • μεγάλη αύξηση σημειώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν πρωτοκολληθεί,  καθώς πλέον φτάνουν τις 6.000, έναντι μόλις 500 αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα.

Όπως σχολιάζει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του, «φαίνεται, δηλαδή, αφενός να περιορίζεται η εισροή νέων δυνητικών ωφελούμενων, καθώς εξαντλείται η δεξαμενή ενδιαφερόμενων, αφετέρου να αυξάνεται η εκροή των αιτήσεων προς υπαγωγή, καθώς όλο και περισσότεροι ολοκληρώνουν τη διαδικασία».

«Αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου, προκειμένου να συνεχιστεί η υποβολή των αιτήσεων», καταλήγει.

Ελπίζουμε, πάντως, η αυριανή

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση