Υποβρύχιες εικόνες δείχνουν καθαρό τον βυθό σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη (vid)

Καμία μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα δεν έχει υποστεί ο βυθός των παραλιών του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπως προκύπτει από τις υποβρύχιες λήψεις που ζήτησε και έλαβε η δημοτική αρχή από τη σχολή καταδύσεων «Seahorse Dive Center».

Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου και η εικόνα τους κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς δεν εντοπίστηκαν σημάδια μόλυνσης. Παράλληλα, χθες Τετάρτη έγινε νέα υδροληψία σε εφτά θαλάσσια σημεία εντός των ορίων του δήμου και τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τον εντοπισμό τοξικών υδρογονανθράκων αναμένονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ο δήμος.

Επίσης, ομαλοποιήθηκε και το φαινόμενο της εμφάνισης μικρών συσσωματωμάτων στις παραλίες, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με εντατικοποίηση εργασιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας με συνέπεια την ύπαρξη πλημμελούς επιτέλεσης των καθημερινών καθηκόντων της προς την πόλη, όπως αναφέρει ο δήμος. Ωστόσο οι βάρδιες και τα δρομολόγια της υπηρεσίας επανήλθαν στους φυσιολογικούς ρυθμούς και σύντομα θα αποκατασταθεί η εικόνα καθαριότητας της πόλης.

«Η επιχείρηση για την προστασία των ακτών μας από τη ρύπανση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της πόλης μας» σημειώνει καταλήγοντας ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση