Φάλαινα φτιαγμένη από 5 τόνους πλαστικού στην Μπρυζ του Βελγίου(Φωτό)

Μέσα από ένα κανάλι της Μπρυζ στο Βέλγιο αναδύεται μια 11,5 μέτρων φάλαινα.  Πρόκειται για μια κατασκευή που αποτελείται από πέντε τόνους πλαστικά απορρίμματα, τα οποία περισυνελέγησαν στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό.

Με την εγκατάσταση «Ουρανοξύστης» ανταποκρίθηκε στο φετινό θέμα της Τριενάλε της Μπριζ – «Υγρή Πόλη» – το αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό στούντιο STUDIOKCA.

Οι Τζέισον Κλιμόσκι και Λέσλι Τσανγκ του με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στούντιο θέλησαν να σχολιάσουν πώς τα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλον τον κόσμο συμβάλλουν στη συσσώρευση απορριμμάτων στους ωκεανούς, όλο αυτό το πλαστικό που πετάμε και το οποίο ξεβράζει η θάλασσα στις παραλίες και σκοτώνει τη θαλάσσια πανίδα.

Ο «Ουρανοξύστης» περιέχει περίπου 372 τετραγωνικά μέτρα πλαστικά απορρίμματα, μια παρωνυχίδα στους 150 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που σήμερα βρίσκονται στις θάλασσες του πλανήτη. Το STUDIOKCA συνεργάστηκε με το Hawaii Wildlife Fund για να συντονίσουν πολλά καθαρίσματα παραλιών και με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων για την κατασκευή της βάρους 4,5 τόνων «φάλαινας».

Η Τριενάλε της Μπρυζ ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: STUDIOKCA

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.