Φάμελλος: Αναπτυξιακό εργαλείο για τη δυτική Θεσσαλονίκη το σχέδιο ΠΔ για τον Αξιό

«Αναπτυξιακό εργαλείο» για τη δυτική Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Αξιό, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι «δεν υπήρχε προεδρικό διάταγμα και χρήση γης για την ευρύτερη περιοχή του Αξιού» και «όλη η δυτική Θεσσαλονίκη, ο μισός νομός Κιλκίς αλλά και ένα κομμάτι των νομών Πιερίας και Ημαθίας δεν είχαν σχεδιασμό χρήσεων γης σε συνδυασμό με το Εθνικό Πάρκο του Αξιού, με αποτέλεσμα και το περιβάλλον να έχει καθυστερήσεις και η ανάπτυξη».

Με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον Αξιό που, όπως είπε, είναι «η κληρονομιά του Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου», ξεκαθαρίζονται όλες οι χρήσεις γης της περιοχής αλλά και θέματα όπως είναι η άρδευση, η λίπανση των εδαφών, η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι κτηριακές εγκαταστάσεις για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και ζητήματα οικοτουρισμού, νερών, διαχείρισης πλημμυρών.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Αξιό «είναι και το πλήρες αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μια περιοχή που περιμένει ως επόμενα βήματα την οργάνωση και της βιομηχανικής ζώνης του Καλοχωρίου ώστε να έχουμε σε επίπεδο γης και περιβάλλοντος απόλυτα ξεκαθαρισμένα ψηφιακά εργαλεία που να είναι γνωστά σε όλους, με ισότιμους κανόνες ανάπτυξης, ώστε να έχουν αδειοδότηση όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες και όχι μόνο οι κολλητοί του συστήματος, γιατί δυστυχώς εδώ στη Θεσσαλονίκη το ζούσαμε για πάρα πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.