ΦΟΔΣΑ Κ.Μακεδονίας: Δεν θα δεχθούμε φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Μέσα από την κοινή πρωτοβουλία του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αξιοποίηση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, λίγο πριν το τέλος του χρόνου βάζουμε τον πρώτο στόχο για το ξεκίνημα της νέα  χρονιάς ….  Που είναι και ο τίτλος της δράσης: «Κανένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε ΧΥΤΑ», το μήνυμα της δράσης είναι : να αξιοποιούμε  - ανακυκλώνουμε  τα φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα μετά την χρήση τους. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου που δόθηκε από το ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας.

Μετά την εορταστική περίοδο, ο ΦΟΔΣΑ δεν θα δεχτεί φέτος κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.  Μάλιστα προτίθεται να διαθέσει  μηχανήματα θρυμματιστών – κλαδοτεμαχιστών ξύλου, κατάλληλου μεγέθους, εφόσον κάποιος δήμος δεν διαθέτει ανάλογο μηχάνημα. Τα μηχανήματα αυτά θα βρίσκονται σε σημεία που θα  υποδείξουν τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, ώστε να παραδίδει ο Δήμος απευθείας εκεί τα δέντρα προς θρυμματισμό. Τα θρυμματισμένα δέντρα θα διασπείρονται στα σημεία υπόδειξης ως εδαφοβελτιωτικό υλικό».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης: «Με την ευκαιρία των γιορτών, μέσα στις εκατοντάδες ευχές που ανταλλάσσουμε ας κάνουμε μια ευχή για το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, το 2019 να είναι η χρονιά με αυξημένη την οικολογική μας συνείδηση, μειώνοντας την παραγωγή απορριμμάτων, ενισχύοντας την επαναχρησιμοποίηση και κάνοντας την ανακύκλωση τελικά τρόπο ζωής. Καλή χρονιά!».

«Εκτιμούμε ότι με αυτούς τους τρόπους οι Δήμοι, εμείς ως ΦΟΔΣΑ και το ΥΠΕΝ θα συμβάλλουμε στην υλοποίηση μιας καινοτόμας δράσης για το περιβάλλον, η οποία θα είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτική για τον πολίτη και υποδειγματική προς την πορεία για μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων. Ξεκινώντας πιλοτικά την δράση από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με σκοπό να εφαρμοστεί σε επόμενη φάση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αλλά και σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας γιατί το ζήτημα των απορριμμάτων δεν έχει περιοχή, δεν έχει περιφέρεια αφορά τον πλανήτη ολόκληρο», καταλήγει το δελτίο τύπου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.