Φράιμπουργκ : η «ηλιακή» πρωτεύουσα της Ευρώπης

greencity

Το Φράιμπουργκ  είναι μια από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Γερμανίας με περισσότερες από 1.800 ώρες  ηλιοφάνειας,  ετησίως . Μια  απλή ματιά  στο αστικό τοπίο είναι αρκετή  για να γίνει σαφές ότι η  πόλη αυτή της Γερμανίας     καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της  από τον ήλιο . Φωτοβολταικα  πάνελ  διαθέτουν   τα σπίτια  ,δημοτικά κτίρια,    ακόμη  και εκκλησίες  ενώ   το εντυπωσιακό στέγαστρο του γηπέδου είναι  γεμάτο από πάνελς.

 Στο Φραιμπουργκ,  η οικονομία είναι ταυτισμένη  με την οικολογία   και οι τομείς των Ανανεώσιμων   Πηγών Ενέργειας  αναπτύσσονται εδώ  και δεκαετίες. Οι πολίτες, διαθέτουν περιβαλλοντική συνείδηση   ενώ  εφαρμόζονται  πολιτικές  προτεραιότητες  με στοχευμένη οικονομική ανάπτυξη.  Σε  αυτήν την πόλη   η ηλιακή ενέργεια  αναγνωρίστηκε   ως σημαντική   για τη  προστασία του περιβάλλοντος  ,την οικονομία και την αστική ανάπτυξη.

                                                                       Αυτή η πρωτοποριακή δράση  έχει επιβραβευτεί ενώ   η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για  τους τουρίστες με  οικολογική συνείδηση.  Στην πόλη  κατασκευάστηκε  το πρώτο ηλιακό κτίριο στον κόσμο,   το ηλιακό χωριό που δημιουργήθηκε από τον Rolf  Disch.  Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου  διαθέτει  εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής  ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!