Φωτοβολταϊκά θα ηλεκτροδοτούν «πράσινη» πλατεία στον δήμο Παπάγου-Χολαργού (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ως ένα «πράσινο» φίλτρο μέσα στον αστικό ιστό του δήμου Παπάγου - Χολαργού θα λειτουργεί η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μετά το πέρας των εργασιών ανάπλασής της.

Στις καινοτομίες του νέου σχεδιασμού, είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 6,84 kw που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της πλατείας, καθώς και η τοποθέτηση ενός υδάτινου θόλου, μέσω του οποίου δημιουργείται μια ομπρέλα από νερό, προσφέροντας δροσιά και αισθητική. Περιμετρικά του υδάτινου θόλου θα κατασκευαστούν κερκίδες, ενώ θα διαμορφωθεί ένα υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο πάτωμα που θα περιβάλλεται από θαμνώδεις φυτεύσεις και θα χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων.

Το έργο βασίζεται σε μια πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018. Προβλέπεται η χάραξη νέων διαδρόμων, η κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και η τοποθέτηση κτιστών καθιστικών με στέγαστρα.

Η υφιστάμενη δενδροφύτευση της πλατείας θα διατηρηθεί, με εξαίρεση έναν ξερό φοίνικα που θα αφαιρεθεί, 11 νέα δένδρα και δεκάδες θάμνοι και φυτά θα φυτευτούν, ενώ θα τοποθετηθούν πλήθος παρτεριών με φυτεύσεις που θα περιβάλλουν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Σε όλη την πλατεία θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, ενδοδαπέδια και γραμμικά, τόσο στις εισόδους και στους διαδρόμους κίνησης της πλατείας όσο και κάτω από πέργκολες και στέγαστρα.

«Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Παπάγου - Χολαργού και πάνω σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις στον Δήμο μας», επισήμανε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος.

«Η ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης Χολαργού είναι ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη μας», υπογράμμισε.

Το έργο της «Ανάπλασης Πλατείας Εθνικής Αντίστασης και της Παιδικής Χαράς στον Χολαργό» ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η έκταση πλατείας είναι 3.677 τετραγωνικά μέτρα και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 728.248,98 € (με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.