Φωτοβολταϊκό πάρκο σε γη της Εκκλησίας στην Κύπρο

Συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαΐα, πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 για να οριστικοποιηθούν τα τελευταία βήματα πριν την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε γη που ανήκει στη Μητρόπολη. Σημειώνεται ότι τα δύο μέρη είχαν υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας στις 16 Απριλίου του 2013 και έκτοτε διατηρούν στενούς δεσμούς συνεργασίας.

Ο Πρύτανης, όπως μεταδίδει το politis.com.cy, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των δύο μερών για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εγκατάστασής του σε σχέση με την προώθηση της κουλτούρας αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την προαγωγή  της επιστήμης και της γνώσης και την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου.

«Θα πρέπει», σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης, «να αναζητήσουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο το οποίο θα ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της ΕΕ για οικολογία και πράσινη ανάπτυξη.  Μέσα από την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών η Ευρώπη-κυρίως η Βόρεια-θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει σήμερα την Κύπρο». «Είμαι βέβαιος», κατέληξε, «ότι η Πολιτεία, στις Υπηρεσίες της  οποίας έχουμε απευθυνθεί για την έκδοση των σχετικών αδειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε απρόσκοπτα, θα μας στηρίξει, προς όφελος πρωτίστως του τόπου μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.