Χατζηδάκης για «Εξοικονομώ»: Ανοιχτή η πλατφόρμα και για άλλες αιτήσεις

Για την έναρξη του β' κύκλου του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ» μίλησε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, πάνω από 8.000 άτομα μπήκαν ήδη στην πλατφόρμα και υπέβαλαν αίτηση, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται συνολικά για όλες τις περιφέρειες στα 280 εκατ. ευρώ.

Για τα μικρομεσαία νοικοκυριά η ενίσχυση από το πρόγραμμα ανέρχεται σε 10.000 - 15.000 ευρώ και όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης «είναι καλό για τους ιδιοκτήτες και για το περιβάλλον» να συμμετάσχουν σε αυτό όσοι έχουν τις προϋποθέσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η ενίσχυση μπορεί να εισπραχθεί απευθείας, αλλά μπορεί ο δικαιούχος να πάρει και τραπεζικό δάνειο.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι αιτήσεις δεν έχουν τελειώσει, η πλατφόρμα είναι ακόμα ανοιχτή και εξαρτάται από τη λειτουργία του συστήματος αλλά και από τον προϋπολογισμό πόσοι ακόμη μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση του πρωθυπουργού για αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή, με βάση την οποία, αν ισχύσει το «πάγωμα» όσοι μπουν και στο Εξοικονομώ θα έχουν υπερκέρδος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση