Χειροπέδες σε 48χρονο Αλβανό για εμπρησμό στους Ψαράδες Πρεσπών

Ένας 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη χθες το βράδυ, σε δασική περιοχή του Δήμου Πρεσπών, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε παραμεθόρια δασική έκταση στη Φλώρινα.

Περιπολούντες αστυνομικοί σε δασική έκταση στην περιοχή Ψαράδων του Δήμου Πρεσπών αντιλήφθηκαν τη διαδοχική εκδήλωση τριών εστιών φωτιάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Προσέγγισαν τις εστίες φωτιάς και ύστερα από έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου περιπολίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, εντόπισαν επιμελώς καλυμμένο σε πυκνή θαμνώδη βλάστηση, σε σημείο κοντά στην εστία φωτιάς τον 48χρονο αλλοδαπό.

Στην κατοχή του 48χρονου, που εισήλθε παράνομα στη χώρα, βρέθηκαν δύο αναπτήρες οι οποίοι και κατασχέθηκαν ως μέσο τέλεσης εμπρησμού.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας με τη συνδρομή των αστυνομικών, αφού έκαψε περίπου ένα στρέμμα δασικής έκτασης (κέδρα).

Ο φερόμενος ως δράστης, κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Φλώρινας παραδόθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, η οποία ενεργεί την προανάκριση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση