«Χελιδονίσματα» και φέτος σε Πάρκο Τρίτση και υγρότοπο Βραυρώνας

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα υλοποιήσει την εκπαιδευτική δράση «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και προσκαλεί σχολικές ομάδες να υποδεχτούν τους προάγγελους της άνοιξης τα χελιδόνια, φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές. Οι φωλιές θα τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι των παιδιών προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Χελιδονίσματα» θα υλοποιηθεί 27 & 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και απευθύνεται σε παιδιά Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξης Δημοτικού.

Η δράση έχει διάρκεια 75 λεπτά και περιλαμβάνει:

  • Υποδοχή και παρουσίαση με θέμα «Το ταξίδι των χελιδονιών»
  • Σύντομη ενημερωτική παρουσίαση για τα χελιδόνια και τις περιπέτειες τους στο μακρύ μεταναστευτικό τους ταξίδι
  • Εκπαιδευτικό εργαστήρι (στεγασμένος χώρος)

Τα παιδιά κατασκευάζουν μια φωλιά από πηλό σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτών και των εθελοντών, αποθηκεύουν την φωλιά σε κουτιά ώστε να στεγνώσει σωστά και παίρνουν οδηγίες τοποθέτησής της.

Η συμβολική συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 2,5€ ανά μαθητή και η ημερομηνία και η ώρα επίσκεψης των σχολείων προκύπτει κατόπιν συνεννόησης.

Επίσης, μπορείτε να δείτε την περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία πραγματοποιούνται από την Ορνιθολογική καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και στον υγρότοπο της Βραυρώνας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δώρα Μπασδέκη στο 210 2316977 ή στο park@ornithologiki.gr

Οδηγίες πρόσβασης και πληροφορίες για το Πάρκο «Α.Τρίτσης» μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Προγράμματος: www.park.ornithologiki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση