«Χελιδονίσματα 2018» και από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (φωτο)

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, υποδέχθηκε την άνοιξη και γιόρτασε τα «Χελιδονίσματα 2018», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μακρύ τους ταξίδι και πώς μπορούν να τα βοηθήσουν ενεργά.

Στο φετινό κάλεσμα του Φορέα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανταποκρίθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Ελάτειας, Γραβιάς, το 2ο Άμφισσας και το 8ο Λαμίας, κυρίως με μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης. Το Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς υποδέχτηκε το προσωπικό του Φορέα, σε αίθουσά του, για την πραγματοποίηση της δράσης στις 14/03 ενώ τα άλλα τρία επέλεξαν να επισκεφτούν την έδρα του ΦΔΕΔΠ στις 13/03, 15/03 και 19/03.

Οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια».

Στη συνέχεια οι μικροί ‘‘αρχιτέκτονες’’, με τις υποδείξεις του προσωπικού του Φορέα, κατασκεύασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις φωλιές από πηλό για τα χελιδόνια, τις οποίες πήραν μαζί τους και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, σε κατάλληλα σημεία, προσφέροντας έτσι στα ταλαιπωρημένα από το ταξίδι χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

«Η ικανοποίηση όλων ήταν τέτοια ώστε να ανυπομονούμε για το ραντεβού μας την ερχόμενη Άνοιξη!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση