Δεν αποσύρεται το σχέδιο κανονισμού για τα βιολογικά, ξεκαθαρίζει ο Χόγκαν

Την πρόθεσή του να μην αποσύρει τον προτεινόμενο κανονισμό της Κομισιόν για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία εξέφρασε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, μετά την χθεσινή (12/12), χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι δέχεται να γίνουν βελτιώσεις και να συνεχιστεί η συζήτηση μετά το τέλος του 2016. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προεδρεύουσας του Συμβουλίου, υπουργού Γεωργίας της Σλοβακίας, κα. Γκάμπριελ Ματέτσνα οι οποία τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι μετά από έξι μήνες κατά την διάρκεια των οποίων διεξήχθησαν 5 τριμερείς διαπραγματεύσεις και δημιουργήθηκαν 16 ομάδες εργασίας, «δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για συμφωνία, που σημαίνει ότι θα υπάρχουν τα θεμέλια για την επόμενη προεδρία να προχωρήσει αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Τα σημεία που προκαλούν τις αντιδράσεις πολλών κρατών μελών έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν στα κατάλοιπα από εντομοκτόνα, τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και τις παρεκκλίσεις σε ότι έχει να κάνει με την χρήση μη βιολογικών σπόρων και ζωικού κεφαλαίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση