Ψηφιακή σήμανση των κάδων στο «πράσινο» Χαλάνδρι

του Νίκου Αβουκάτου

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ψηφιακή σήμανση των κάδων και στα τέσσερα ρεύματα, μπλε, κίτρινο, καφέ και πράσινο στον δήμο Χαλανδρίου. Με τη χρήση ειδικής εφαρμογής για κινητά θα μπορεί ο κάθε κάτοικος να διαπιστώνει σε ποιο κάδο (μπλε, κίτρινο, καφέ ή πράσινο) πρέπει να πετάει κάθε αντικείμενο του προς απόρριψη.

«Επιπλέον, ο χρήστης κινητού θα έχει τη δυνατότητα σκανάροντας ειδικά αυτοκόλλητα σε κάθε κάδο με εφαρμογή τύπου QR στο κινητό να οδηγείται σε σχετική ιστοσελίδα και να ενημερώνεται για ποια υλικά μπορεί να αδειάζει μέσα σε αυτόν, τα οφέλη που έχει η πράξη του για το περιβάλλον και άλλες πληροφορίες που θα αποφασίσει η συνέλευση των εθελοντών πολιτών. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε τη συνδιαμόρφωση της πληροφόρησης», λέει στη Greenagenda.gr ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Χαλανδρίου για θέματα ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Waste4Think ο δήμος Χαλανδρίου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (Γυφτοπούλου 2 & Γκίνη) να συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη συστήματος εφαρμογής ψηφιακής τεχνολογίας για τη σωστή ανακύκλωση μέσω ειδικής σήμανσης στους κάδους απορριμμάτων.

«Τα ειδικά αυτοκόλλητα θα κολλήσουν οι εθελοντές στους κάδους και έτσι θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη της ψηφιακής σήμανσης. Με τη χρήση της εφαρμογής ο πολίτης θα είναι σε θέση να γνωρίζει για το κάθε αντικείμενο προς απόρριψη/ανακύκλωση σε ποιον από τους κάδους πρέπει να το ρίχνει», τονίζει ο κ. Λυμπεράτος.

Υπολογίζεται ότι θα μπορούν να αναγνωριστούν περισσότερα από 700 αντικείμενα. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Waste4Think και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση