«Εγκατάλειψη» των πάρκων της Τριανδρίας

Ελλείψεις  και  προβλήματα  κατέγραψαν   τα  μέλη της Ομάδας Περιβάλλοντος της δημοτικής  παράταξης  «Ομάδα Δημιουργίας»  που  επισκέφθηκαν  τα 7 πάρκα της Δημοτικής Κοινότητας της Τριανδρίας

 

- Μαρίας Μανιού

- Γυμναστηρίου

- Ηρώων

- Μέσα Γειτονιάς Κύπρου

- Αγ. Σπυρίδωνα

- Εθνικής Αντίστασης

- Μιαούλη

Σε  ανακοίνωση   τους   αναφέρουν  ότι  στα παρτέρια, στις νησίδες και στο εσωτερικό των πάρκων δεν υπήρχαν ομάδες φυτών & εποχιακών λουλουδιών για να αναδεικνύουν την περιοχή, αντιθέτως μάλιστα, στη θέση τους υπήρχαν ξεραμένα χόρτα, απεριποίητα και απότιστα κίτρινα φυτά. Στους χώρους αυτούς, δέσποζαν φυτά ασυντήρητα, χωρίς το παραμικρό ίχνος περιποίησης, καθώς απουσίαζαν τα ανθισμένα φυτά και τα εποχιακά λουλούδια. Την άσχημη αυτή εικόνα των πάρκων συμπλήρωνε και η παρουσία των μαύρων λάστιχων ποτίσματος που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να σκεπάζονταν από τα φυτά.

Για παράδειγμα, στο πάρκο της Μαρίας Μανιού τα χρυσάνθεμα είχαν αποκαρδιωτική εμφάνιση. Επίσης, στο κεντρικό πάρκο των Ηρώων, που βρίσκεται στην Οδό Ελευθερίας, βρέθηκαν άδειες ζαρντινιέρες, χωρίς φυτά, χωρίς ίχνος πρασίνου ενώ, αποδείχθηκε πως περιείχαν τελικά ξεραμένα χόρτα & άδεια μπουκάλια. Και στη συνέχεια, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου η ομάδα κατέγραψε τον άδειο χώρο γύρω από το σιντριβάνι . Ωστόσο, παρόμοια εικόνα παρουσίαζαν και τα υπόλοιπα πάρκα της περιοχής… Τα φυτά, ωστόσο, δεν κοστίζουν, καθώς προέρχονται από φυτώριο του δήμου, με αποτέλεσμα η διοίκηση του δήμου να έχει την ευθύνη για την έλλειψη συντονισμού που επικρατεί επισημαίνει   στην   ανακοίνωση   της  η «Ομάδα  Δημιουργίας».

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!