Έξυπνη γεωργία στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας: Ημερίδα για το έργο AGREEN

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «AGREEN, Cross-Border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin - ΕΞΥΠΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» διοργανώνει το  Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με  την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» και τον δήμο Θέρμης, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ., στο πλαίσιο του έργου ENI CBC BLACK SEA “AGREEN” .

Το έργο “AGREEN” στοχεύει στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διακρατικής μεταφοράς γνώσης για την ανάπτυξη της κλιματικά έξυπνης γεωργίας στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Το έργο προωθεί τις συνέργειες μεταξύ φορέων του γεωργικού τομέα, αγροτών, συνεταιρισμών, καθώς και οργανώσεων υποστήριξης επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και καταναλωτών με στόχο την καθιέρωση μίας νέας φιλοσοφίας και πρακτικής  για την εφαρμογή μίας κλιματικά έξυπνης γεωργίας. Το “AGREEN” είναι σε συνάφεια με την Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική και τις νέες συνθήκες και προκλήσεις, που θα φέρει η υλοποίησή της μετά το 2020.
Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας θα παρουσιασθεί το έργο “AGREEN”, η έννοια της Κλιματικά Έξυπνης Γεωργίας με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, η ενίσχυση της θέσης των γεωργών στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από πιστοποιημένα προϊόντα, καθώς και καλές πρακτικές Κλιματικά Έξυπνης Γεωργίας από την Ελλάδα και τους εταίρους του έργου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. στην on-line πλατφόρμα ZOOM.

Meeting ID: 895 5300 3070
Passcode:679192

https://us02web.zoom.us/j/89553003070?pwd=ODM5TEdTRWUyNnpXc3hLenRHMHB4dz09

Δείτε την πρόσκληση – πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση