«Έπεσε» πάλι η πλατφόρμα για το νέο «Εξοικονομώ» - Οργή από μηχανικούς και υποψήφιους

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» που έχει «ανοίξει» από χθες για τους ενδιαφερόμενους της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Τα δυσάρεστα μηνύματα καταφθάνουν σωρηδόν από το πρωί, για άλλη μία ημέρα, στη Greenagenda.gr: σύμφωνα με καταγγελίες μηχανικών - συμβούλων έργων από όλες τις προαναφερθείσες περιοχές, όχι μόνο δεν μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο σύστημα, ώστε να καταθέσει αιτήσεις, αλλά δεν δύναται ούτε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό. Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας...

«Αυτό που ζούμε είναι ο απόλυτος εμπαιγμός, μας κοροϊδεύουν καθημερινά», σχολιάζουν στη Greenagenda.gr, ενώ εκφράζουν την αγανάκτηση και τον εκνευρισμός τους για τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, που έκανε λόγο για ομαλότητα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. «Καθόμαστε πάλι πάνω από έναν υπολογιστή να πατάμε το refresh button. Είναι τραγικός ο σχεδιασμός προγράμματος και ένας δεν υπάρχει να αναλάβει την ευθύνη», επισημαίνουν και προσθέτουν: «Τα νεύρα μας έχουν σπάσει, οι ιδιώτες πιέζουν ασφυκτικά και δουλειά δεν μπορούμε να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί σταδιακά τις παρακάτω ημερομηνίες για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας:

-Δευτέρα 26 Μαρτίου: Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.
-Δευτέρα 2 Απριλίου: Αττική, Νότιο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό επιδότησης ξεκινάει από 60% για χαμηλά εισοδήματα και συγκεκριμένα έως 10.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και 20.000 ευρώ οικογενειακό (προσαυξημένο κατά 5% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο) και κλιμακώνεται μειούμενο έως 25% για ατομικό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και οικογενειακό 45.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 5% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο). Για εισοδήματα από 35.000 έως 40.000 (ατομικό) ή 45.000 έως 50.000 οικογενειακό, το πρόγραμμα δεν προβλέπει επιχορήγηση, αλλά δάνειο στο 100% του επιλέξιμου ποσού και επιδότηση επιτοκίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση