Ανατόλια: Χριστουγεννιάτικο δένδρο από... χώμα σκουπιδιών το 2018

Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη σημασία της ευαισθητοποίησης των νεαρών μαθητών σε αυτόν τον αγώνα έστειλαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια.  

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση οι νεαροί μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού διδάχτηκαν τα μυστικά για την κομποστοποίηση και τη σημασία που έχει σήμερα η ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων στην οικιακή πρακτική.

Στον φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου ο γεωπόνος Άκης Ψωμάς, ο οποίος συνεργάζεται με τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ενημέρωσε τους μαθητές για τη χρήση των πράσινων κάδων, για το τι πρέπει να προσέχουν στη διαδικασία της κομποστοποίησης, καθώς και για τα μεγάλα οφέλη της ανακύκλωσης, την οποία, όπως σημειώνεται, «στηρίζει με επιμονή και σταθερότητα ο δήμος μας εδώ και χρόνια». Τρέχοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου διατίθενται δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης στους δημότες του Φιλύρου, της Πυλαίας και του Πανοράματος, αλλά και ενημερώνονται τα σχολεία και οι μαθητές της περιοχής.

«Ο δήμος μας στηρίζει την ανακύκλωση στην πράξη περισσότερο από κάθε άλλο δήμο. Και ανακυκλώνουμε γιατί έχουμε κατανοήσει την αξία της πράξης. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι πολίτες. Και γιατί θέλουμε εσείς που είστε οι νεότερες γενιές να ζήσετε σε ένα καλύτερο περιβάλλον», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Μάλιστα έδωσε μαζί με τους μαθητές μια κοινή υπόσχεση: ότι το 2018 το χριστουγεννιάτικο δένδρο του σχολείου θα δημιουργηθεί από χώμα που θα προέρχεται από σκουπίδια.

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, ο κ. Καϊτεζίδης, τον οποίο υποδέχτηκαν στο σχολείο η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ελευθερία Γεροβασιλείου ευχαρίστησε τη διεύθυνση του Δημοτικού του Κολλεγίου Ανατόλια για «την άψογη  φιλοξενία», ενώ έκανε λόγο για «μια εξαιρετική συνεργασία» που υπάρχει μεταξύ του δήμου και «ενός πρωτοποριακού  εκπαιδευτικού ιδρύματος».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση