Βόλβη: Αξιοποιείται γεωθερμικό πεδίο στη Νέα Απολλωνία

Τρία τμήματα γεωθερμικού πεδίου στα όρια του δήμου Βόλβης πρόκειται να αξιοποιηθούν, ώστε να τροφοδοτήσουν με ενέργεια τα θερμοκήπια της περιοχής. Η έγκριση της αξιοποίησης των διαπιστωμένων γεωθερμικών πεδίων αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της ερχόμενης Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει η Voria.gr, το γεωθερμικό πεδίο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Απολλωνίας και μετά τη διαπίστωσή του δεν είχε αξιοποιηθεί. Πλέον, η αξιοποίηση γίνεται σε τρία τμήματα, το Α' με έκταση 1.132 στρέμματα, το Β' με έκταση 610 στρ. και το Γ' με έκταση 854 στρ. Τα τρία τμήματα έχουν μισθωθεί σε ιδιώτες έπειτα από διαγωνισμό.

Η θερμική ενέργεια από το Α' τμήμα θα αξιοποιηθεί για τη θέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων καλλιέργειας τομάτας και αγγουριού, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων (τρεις μονάδες θερμοκηπίων) στα αγροκτήματα «Λουτρά Απολλωνίας» και «Ν. Απολλωνίας». Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας για τα θερμοκήπια είναι 2.331 κιλοβατώρες και η θερμοκρασία του γεωθερμικού ρευστού είναι 40 – 42 βαθμοί Κελσίου.

Το Β' τμήμα θα αξιοποιηθεί επίσης για την ενέργεια σε καλλιεργούμενη έκταση 18 στρεμμάτων (7,9 είναι ιδιόκτητα θερμοκήπια, 3,5 στρ. είναι ιδιόκτητη υπαίθρια έκταση και 6,6 στρ. είναι μισθωμένα ιδιωτικά θερμοκήπια), που είναι και η μέγιστη η οποία μπορεί να θερμανθεί.

Η θερμική ενέργεια από το Γ' τμήμα θα αξιοποιηθεί για τη θέρμανση υαλόφρακτου θερμοκηπίου καλλωπιστικών φυτών της περιοχής, έκτασης 20 στρ., που αναπτύσσεται σε δυο αγροτεμάχια του αγροκτήματος «Λουτρά Απολλωνίας». Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας της μονάδας είναι 2.869 κιλοβατώρες και η θερμοκρασία του γεωθερμικού ρευστού είναι 50 βαθμοί Κελσίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση