Γαλάζια Σημαία: Στη Γλυφάδα η αναγγελία των βραβευμένων ακτών για το 2017

Εκδήλωση αναγγελίας των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρίνων για το 2017, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη. Το πρωί, 9:30-12:00, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της Γλυφάδας (δίπλα στην 3η μαρίνα), βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Γαλάζια Σημαία: Καθαρές και ασφαλείς ακτές» για μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  για τους παρευρισκόμενους μαθητές επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής.

Το απόγευμα,  στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση αναγγελίας στο Γκολφ Γλυφάδας (Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα), με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων του τουριστικού κλάδου.

Η εκδήλωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Επίσης, το 2017 έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση