Γιατί ένα δελφίνι έφερε απαγόρευση κολύμβησης σε παραλίες της Γαλλίας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ένα άτακτο δελφίνι στις βορειοδυτικές ακτές της Γαλλίας, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ένα δελφίνι ονόματι Ζαφάρ έχει κάνει την εμφάνισή του στις παραλίες της Βρέστης, διασκεδάζοντας τους λουόμενους.

Έπειτα όμως από κάποια παράπονα που εκφράστηκαν, οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να λάβουν τα μέτρα τους. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος απαγόρευσε την κολύμβηση και την κατάδυση όποτε διαπιστώνεται η παρουσία δελφινιών, όπως επίσης και η προσέγγιση σε απόσταση 50 μέτρων από το θηλαστικό.

«Προχώρησα σε αυτήν την απαγόρευση για να προστατεύσω την ασφάλεια των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Λαντεβενέκ, Ροζέρ Λαρς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Le Telegramme», το μήκους τριών μέτρων δελφίνι δεν είναι επιθετικό αλλά η διάθεσή του για παιχνίδι έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Του αρέσει να τρίβεται στα σκάφη, στα καγιάκ και στους κολυμβητές, ενώ δε διστάζει να φτάσει μέχρι τα ρηχά.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Newsbeast.gr, ένα σκάφος χρειάστηκε να διασώσει μια κολυμβήτρια την οποία το δελφίνι εμπόδιζε να βγει έξω! Κάποιος που έκανε καγιάκ ανέφερε πως το δελφίνι πήδηξε πάνω από το κεφάλι του τρομάζοντάς τον, ενώ ένας Ισπανός τουρίστας παραπονέθηκε όταν ήρθε αντιμέτωπος με το δελφίνι που είχε διάθεση για παιχνίδια.

Σύμφωνα με έναν ειδικό που εργάζεται σε ενυδρείο της Βρέστης, ο κίνδυνος το δελφίνι να προκαλέσει κάποιον ακούσιο τραυματισμό με την ουρά του, πάνω στον ενθουσιασμό του, είναι υπαρκτός.

Ο ντόπιος δικηγόρος πάντως, Ιρβάν λε Κορνέ χαρακτήρισε τα μέτρα υπερβολικά. «Πόσα ατυχήματα έχουν με δελφίνι στην περιοχή; Κανένα», είπε χαρακτηριστικά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση