Δεκαεννέα νέες αιτήσεις για ΑΠΕ τον Σεπτέμβριο - Τι μονάδες αφορούν

Αιτήσεις για μονάδες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 92,5 μεγαβάτ υπεβλήθησαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στον κύκλο υποβολής Σεπτεμβρίου 2016.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 19. Οι επτά από αυτές ήταν για μονάδες βιομάζας και βιορευστών (Ιωάννινα, Ηράκλεια Σερρών και Πολύγυρος Χαλκιδικής). Δύο αιτήσεις αφορούν υβριδικές μονάδες (συδυασμός περισσότερων τεχνολογιών).

Η σημαντικότερη αίτηση, για μονάδα ισχύος 11,5 μεγαβάτ, κατατέθηκε από συνεταιρισμό που συνέστησαν κάτοικοι της Σίφνου. Για την κατάθεση της αίτησης αυτής σάς είχε ενημερώσει πρώτη η Greenagenda.gr. Αφορά, δε, αιολικό πάρκο και μικρό υδροηλεκτρικό με αντλησιοταμίευση θαλασσινού νερού.

Οι αιτήσεις για αιολικά ανέρχονται σε πέντε. Οι τρεις για μονάδες 11-18 μεγαβάτ όλες στον Νομό Έβρου και οι δύο για μικρές μονάδες των 2,3 μεγαβάτ σε Βοιωτία.

Τέλος, πέντε αιτήσεις αφορούν Μικρές Υδροηλεκτρικές Μονάδες. Μία στην Κόνιτσα με ισχύ 3,6 μεγαβάτ, δύο των 9,8 μεγαβάτ η κάθε μία στα Γρεβενά, μία των 3,99 μεγαβάτ επίσης στα Γρεβενά και μία των 1,8 μεγαβάτ στην Πέλλα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση