Διασώθηκαν άλογα στη χιονισμένη Πίνδο από την ΕΜΑΚ (VIDEO)

Περίπου για δεκαπέντε ημέρες παρέμειναν εγκλωβισμένα λόγω χιονόπτωσης είκοσι άλογα που ανήκουν στην φυλή της Πίνδου. Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει έγκαιρα από το βουνό Γάβρογο που βρίσκεται πάνω από την Σκουληκαριά Άρτας, στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη.

Η πολυπόθητη βροχή που θα έλιωνε το χιόνι ενός μέτρου δεν ήρθε ποτέ και τότε η ανησυχία για την τύχη των ζώων  ήταν μεγάλη για τον άνθρωπο που ανήκουν τα άλογα.

Έτσι, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Περικλή Μίγδου και με την άριστη συνεργασία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και ΕΜΑΚ, από το πρωί του Σαββάτου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, με το ερπυστριοφόρο όχημα χρειάστηκε να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το χιόνι έφθανε το ένα μέτρο και δεν ήταν τόσο εύκολος ο εντοπισμός των αλόγων.

Με την βοήθεια των ντόπιων, που γνώριζαν τα μέρη και τους τόπους, τελικά τα άλογα εντοπίστηκαν στο οροπέδιο του Γάβρογου(video). Είχαν βρει καταφύγιο κάτω από μεγάλα έλατα που καλύπτουν την περιοχή. Τα άλογα ταΐστηκαν και ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιγε το ερπυστριοφόρο όχημα, οδηγήθηκαν σε ένα από τα καταφύγια που υπάρχουν στο βουνό.

Πηγή: epiruspost.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση