Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη στο οροπέδιο της Νίδας την Κυριακή

Ραντεβού με την ιστορία και τη φύση δίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 3 Ιουνίου, τουλάχιστον 250 αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα τρέξουν στο ψηλότερο βουνό της Κρήτης, στον Ψηλορείτη, στα βήματα των προσκυνητών της μινωικής Κνωσού, που ανηφόριζαν στο βουνό για να τιμήσουν τον Κρηταγενή Δία.

Η εκκίνηση του ορεινού αγώνα (μια διαδρομή 35 χιλιομέτρων) από τα Ανώγεια ως το Αμάρι θα δοθεί στις 7:30 το πρωί της Κυριακής στο οροπέδιο της Νίδας.

Στόχος για τους συμμετέχοντες στους «9ους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη – Psiloritis Race» είναι η κατάκτηση της κορυφής του Ψηλορείτη (υψόμετρο 2.456). Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει εκδηλώσεις (ξεναγήσεις κ.λπ.) που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 2 Ιουνίου.

Η βασική διαδρομή των 35 χιλιομέτρων (εξ αυτών τα 16,5 χλμ είναι σε χώμα, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο) απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 6,5 ώρες.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλες τρεις διαδρομές: ο αγώνας δρόμου 8,5 χλμ, το δυναμικό βάδην 8,5 χλμ και ο παιδικός αγώνας 2 χλμ. Για τον πρώτο και το δεύτερο αγώνα η διαδρομή έχει ως αφετηρία το γραφικό χωριό Πλατάνια και τερματισμό το χωριό Κουρούτες, ενώ τα παιδιά (μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) θα τρέξουν στην περιοχή της Αμπαδιάς, ανάμεσα στα ιστορικά Αμαριώτικα χωριά του Φουρφουρά και των Κουρουτών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση