ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ ΖΗΤΕΙ ΤΩΡΑ Η VOLKSWAGEN

Διόρθωση στις δοκιμές εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Matthias Mueller, προκειμένου να κλείσει το χάσμα μεταξύ των αποτελεσμάτων στο εργαστήριο και στο δρόμο, καθώς η ανάκληση οχημάτων ξεκινά στην ήπειρο.

«Οι ασυμφωνίες σε όλη τη βιομηχανία ανάμεσα στα αποτελέσματα των επίσημων τεστς και την πραγματική χρήση δεν είναι πλέον ανεκτές», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο CEO, προσθέτοντας ότι «εμείς, η βιομηχανία, χρειάζεται να ακολουθήσουμε ένα νέο δρόμο».

Ο διευθύνων σύμβουλος προχωρά το τελευταίο διάστημα σε συναντήσεις με πολιτικούς και αρμόδιους ρυθμιστές προκειμένου να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, καθώς η Volkswagen προσπαθεί να βγει από την κρίση που εξάλειψε πάνω από 17 δισ. ευρώ της αγοραίας αξίας της. Αν και τα ευρωπαϊκά οχήματα θα επισκευαστούν με χαμηλό κόστος, η VW δεν έχει ακόμη συμφωνήσει για τις επισκευές με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

Επιπλέον η εταιρία αντιμετωπίζει πρόστιμα και εκατοντάδες αγωγές, ενώ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με τους εργαζόμενούς της για τα μέτρα μείωσης κόστους.

Πάντως, και ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, επεσήμανε σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα πως οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να καθορίσουν νέους όρους στις δοκιμές των αυτοκινήτων, διότι το σκάνδαλο της Volkswagen υπερτόνισε το ζήτημα πως οι εκπομπές ρύπων κατά την καθημερινή χρήση δε συνάδουν με τα νούμερα του εργαστηρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση