ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ «ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου, διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας , τον Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, η «Οικογιορτή Λάρισας».

«Πρόθεσή μας είναι να προβάλουμε πτυχές και τάσεις της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, την φυσική καλλιέργεια, την αυτάρκεια και την βιοκαλλιέργεια . Το μπόλιασμα της συμβατικής καλλιέργειας με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας. Παράλληλα η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αλληλεγγύη και την συμμετοχή. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν οι καλλιεργητές, να ανταλλάξουν σπόρους γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες . Θα ήταν σημαντικό να καθιερωθεί ως Ετήσια Πανελλήνια Διοργάνωση με πιθανές διεθνείς συμμετοχές», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές.

Όπως επίσης επισημαίνεται, θα υπάρχουν παρεμβάσεις επιστημόνων και καλλιεργητών, βιωματικά εργαστήρια, σχετικές δράσεις για ευαισθητοποίηση των παιδιών, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί σε ειδικό χώρο «Αγορά Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας».

Σημειώνεται τέλος ότι το αναλυτικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση, ενώ σύντομα θα αναρτηθούν οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων και τα νεώτερα της διοργάνωσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση