Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παραγωγή και Οικονομία του Υδρογόνου

Το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διεργασιών (εΑΝΟΣΥΣ) του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ, πρώην ΙΤΧΗΔ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: “Ενέργεια Υδρογόνου Για τη Ζωή-Hydrogen Energy for Life. Το συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος BIOFUELS-2G (http://www.biofuels2g.gr) και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μέσο LIFE+.

 Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές καθώς και να παρουσιάσει θέματα σχετικά με την «οικονομία του υδρογόνου». Παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία για επαφή της ερευνητικής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην παραγωγή και στην ανάπτυξη.

 Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στην καινοτόμο χρήση «πράσινων» τεχνολογιών και μεθόδων στην παραγωγή υδρογόνου, καθώς και στην περιγραφή πρόσφατων δραστηριοτήτων σχετικών με την αξιοποίηση του υδρογόνου ως μέσου αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας. Στο τέλος του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης πάνω σε θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του ανανεώσιμου υδρογόνου, τη χρήση του υδρογόνου στην αυτοκίνηση και γενικά την οικονομία του υδρογόνου.

 Στο συνέδριο  που θα γίνει  την Πέμπτη 24 Μαίου  στο συνεδριακό κέντρο ΕΤΕΚΑ   της  Θεσσαλονίκης  συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από Ερευνητικούς Οργανισμούς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!