Αποστόλου: Εφαλτήριο τα αγροτικά προϊόντα για την ανάκαμψη της χώρας

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων  Βαγγέλη Αποστόλου άνοιξε τις πύλες της η κλαδική έκθεση Freskon στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο  κ. Αποστόλου έκανε λόγο για μια σημαντική έκθεση του πρωτογενή τομέα και συνεχάρη τους διοργανωτές  της που έχουν δώσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, μια φρέσκια πνοή στη έκθεση. «Η παραγωγική Ελλάδα και οι επιχειρηματίες με εκπροσώπους εσάς επιβεβαιώνει ότι η ελληνική ύπαιθρος δουλεύει και αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα μας» σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών σημείωσαν ρεκόρ για το 2016 καθώς τα κέρδη εκτινάχθηκαν  στα 19 δισ. ευρώ.

«Θέλω να επισημάνω ότι το στοίχημα της ανάπτυξης θα κερδηθεί με τον πρωτογενή τομέα και αυτός μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάκαμψης  της  χώρας. Η έκθεση αυτή συμβάλει σε πολλά, με την επιμονή των διοργανωτών της αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα σας.  Καταλήγοντας, ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι «τα ελληνικά προϊόντα  είναι το εφαλτήριο  για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Η υφυπουργός  Εσωτερικών  για θέματα Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά  εδωσε έμφαση στον εξωστρεφή  προσανατολισμό της έκθεσης σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO AE Τάσος Τζήκας,  δήλωσε ότι η έκθεση έχει καταξιωθεί  και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Freskon θα είναι η πιο εξαγωγική έκθεση από όλες.

FRES TZI

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας σημείωσε ότι «είναι μια σημαντική έκθεση που έλειπε από τη φαρέτρα της ΔΕΘ η οποία συμβάλει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα  Πατουλίδου τόνισε ότι «οι ελληνικές γεύσεις  είναι ιδιαίτερες  και  σίγουρα αυτές οι εκθέσεις μας βοηθούν σημαντικά  στην προβολή των προϊόντων»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς έκανε λόγο για μια έκθεση που είναι σημαντική και καθοριστική για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και εξήγησε ότι «δεν έχουμε μέλλον ως εθνική οικονομία αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να  στηρίξουμε  την αγροτική  οικονομία».

dav

Στα 12.500 τ.μ. των περιπτέρων 15, 13 και 12  συμμετέχουν συνολικά 191 εκθέτες που άμεσα και έμμεσα προέρχονται από Ελλάδα, αλλά και από Αργεντινή, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Κύπρο, Αλβανία, Αυσταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά και Ιράκ. Επίσης, με το πρόγραμμα των hosted buyers , εκπρόσωποι 120 επιχειρήσεων από 28 χώρες θα συμμετάσχουν σε 2.500 και πλέον προγραμματισμένα επιχειρηματικά ραντεβού.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση