Η ΚΑΠ μετά το 2020 στο Άτυπο Συμβούλιο του Άμστερνταμ

«Τα τρόφιμα του μέλλοντος - το μέλλον των τροφίμων» είναι το θέμα του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 31 Μαΐου στο Άμστερνταμ από την Ολλανδική Προεδρία.

Σημειωτέον  ότι την Τρίτη στο Άμστερνταμ θα λάβει χώρα και η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τη Γεωργία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, κατά το άτυπο, θα γίνει μία συζήτηση: «Υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας για την ευρωπαϊκή γεωργία. Τα επόμενα 30 χρόνια ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί στα 9 δισ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστούν επαρκή και υγιεινή τροφή, που θα παράγεται με υπεύθυνο τρόπο. Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο κριτικοί απέναντι στην ποιότητα των τροφίμων. Για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά, ο ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας θα πρέπει να καινοτομήσει και να γίνει πιο αειφόρος. Αυτό το συμβούλιο Υπουργών θα επικεντρωθεί στην ΚΑΠ μετά το 2020».

Το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου έχει προγραμματιστεί για τους υπουργούς Γεωργίας επίσκεψη στην έκθεση STEC food στο Αϊντχόβεν, που είναι αφιερωμένη στην καινοτομία στην παραγωγή τροφίμων και στην κατανάλωση, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε εταιρείες.

Τέλος, την Τρίτη, οι υπουργοί θα συναντηθούν στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Άμστερνταμ, όπου θα συζητήσουν για το μέλλον της ΚΑΠ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση