Η Lidl Ελλάς καταργεί πλαστικά καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες

Εδώ και έναν χρόνο η Lidl Ελλάς, πρώτη, απέσυρε οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της. Τις αντικατέστησε µε µια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωµένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και στην οποία µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «από την πρώτη µέρα λειτουργίας μας, το 1999, θέσαμε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Ο καταναλωτής πλήρωνε αντίτιµο για την αγορά κάθε σακούλας µε απώτερο στόχο τόσο την αποτροπή της χρήσης της, όσο και τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του περιβάλλοντος».

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η Lidl μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση συνολικά πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού.

Και η εταιρεία προχωρεί:

«Με στόχο την περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% µέχρι το 2025, και στα 223 καταστήµατα που διαθέτουµε σε όλη τη χώρα:

⦁ καταργούµε τα πλαστικά µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019
⦁ εξασφαλίζουµε κατά 100% τη χρήση ανακυκλώσιµων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας µέχρι το 2025.

Με υπευθυνότητα στη Lidl Ελλάς κάνουµε µαζί µε τους πελάτες µας πράξη τη δέσµευσή µας για ένα καλύτερο αύριο, γιατί το περιβάλλον και η ανακύκλωση είναι στο χέρι µας!».

«Στη Lidl Eλλάς επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά, για να διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση των φυσικών πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατροπή του υπάρχοντος σύστηματός μας προς ένα πραγματικά κυκλικό μακροπρόθεσμα», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση, που καταλήγει:

«Με υπευθυνότητα, στη Lidl Ελλάς κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ένα καλύτερο αύριο, γιατί η ανακύκλωση είναι στο χέρι μας!».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση