Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση

Με το μέλλον του ντίζελ ως καυσίμου κίνησης να αμφισβητείται στον απόηχο του σκανδάλου που έχει ρίξει τη Volkswagen σε βαθιά κρίση, τα ηλεκτρικά οχήματα που για καιρό δυσκολεύονταν να βρουν αγοραστές στην Ευρώπη τελικά επιδοκιμάζονται από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Κατά τη διάρκεια του Geneva International Motor Show αυτή την εβδομάδα, αυτοκινητοβιομηχανίες από την Peugeot Citroen μέχρι τη Mercedes-Benz της Daimler, υποσχέθηκαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με δυνατότητα μεγαλύτερης αυτονομίας και πιο προσιτές τιμές, σε σχέση με την αμερικανική Tesla.

Αφού αγνοούσαν την τεχνολογία για χρόνια εν μέσω ασθενούς ζήτησης, το ανανεωμένο ενδιαφέρον των κατασκευαστών για αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρία είναι απαραίτητη ώστε οι εταιρίες να ανταποκριθούν στους αυστηρότερους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίοι θα εφαρμοστούν από το 2020.

Το σκάνδαλο της VW ώθησε τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες «προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», επιβεβαίωσε ο Karl-Thomas Neumann, επικεφαλής της μονάδας Opel της General Motors, σε συνέντευξή του. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Ampera-e τον επόμενο χρόνο, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel μετά το υβρίδιο Ampera του 2011, το οποίο πάλευε να προσελκύσει αγοραστές λόγω της υψηλής τιμής του.

Οι κινητήρες ντίζελ έχουν συνήθως 25% υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τη βενζίνη, συνεπώς έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στη μείωση των εκπομπών. Ωστόσο, η αποκάλυψη του σκανδάλου της VW, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει πυροδοτήσει μια αύξηση στους εξονυχιστικούς ελέγχους,. Αυτό έχει καταστήσει αναπόφευκτη επιλογή για τους κατασκευαστές τα αυτοκίνητα που κάποτε απέφευγαν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση