Οι επιπτώσεις του COVID-19 στο περιβάλλον (vid)

Αν και ο φονικός νέος κορωνοϊός προκαλεί φόβο και ανησυχία διεθνώς, τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του φαίνεται να έχουν θετικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Euronews, Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στα κανάλια της Βενετίας, τα νερά φαίνονται πιο καθαρά και μάλιστα μπορεί πλέον να διακρίνει κανείς και ψάρια μέσα σε αυτά, ενώ εμφανίστηκαν μέχρι και δελφίνια ή κύκνοι. Και σε άλλες χώρες όμως καταγράφονται χαμηλότερα ποσοστά αέριων ρύπων. Δεδομένα που συλλέγονται από δορυφόρο δείχνουν ότι στην Ιταλία και ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας έχει μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και συγκεκριμένα το διοξείδιο του αζώτου.

«Είναι πραγματικά μια λυπηρή διαπίστωση ότι η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται αλλά την ίδια ώρα ανακουφίζεται ο πλανήτης γιατί μειώνονται τα επίπεδα της μόλυνσης. Ο πλανήτης μας είναι πανέμορφος αλλά και πολύ εύθραυστος και η μόλυνση που προκαλείται από τους ανθρώπους μπαίνει σε διαφορετική προοπτική τώρα. Επομένως, νομίζω ότι για την συζήτηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αυτή είναι χρήσιμη παρατήρηση», δήλωσε ο Ζόζεφ Ασμπάχερ, Διευθυντής Προγραμμάτων της ESA.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Κίνα. Εικόνες από δορυφόρους δείχνουν σημαντική μείωση του διοξειδίου του αζώτου και υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση