Οι κάτοικοι της Βαλένθια κάνουν οικονομία στο νερό

Η πόλη της Βαλένθια, από το 2007-2012 έχει μειώσει την κατανάλωση νερού στο 12,3%, όπως αναφέρθηκε  πρόσφατα κατά την διάρκεια συνεδρίου με θέμα: «Η σωστή χρήση του νερού». Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση της κατανάλωσης νερού, κατά τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντική αποδεικνύοντας ότι  οι κάτοικοι της Βαλένθια είναι ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι για τη μείωση  χρήσης  αυτού του πολύτιμου πόρου  με τον πλέον  ορθολογικό τρόπο.Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος πραγματοποιεί διάφορες εκστρατείες για να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει την  τοπική κοινωνία. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού οργάνωσε ειδικά σεμινάρια για την ευαισθητοποίηση των νέων.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε σχολεία. Οι μικροί μαθητές απόλαυσαν  την αφήγηση ενός παραμυθιού  για τις περιπέτειες των
δύο νεαρών Ινδών που ανακαλύπτουν ένα τεράστιο φωτεινό σημείο.

Οι νεαροί αποφάσισαν να πάρουν  ένα κανό, για να μάθουν  τι είναι αυτό που δείχνει  φωτεινό. Στη διαδρομή τους στο  μεγάλο ποταμό, γνωρίζουν  τα προβλήματα που οι  ανθρώπινες ενέργειες προκαλούν στα ζώα και τα φυτά, στο τέλος διαπιστώνουν  ότι το τεράστιο φωτεινό σημείο  δεν ήταν τίποτα άλλο από τη θάλασσα.

Από την  πλευρά τους οι ηλικιωμένοι  συμμετείχαν στο παιχνίδι «εξοικονόμηση νερού- ρουλέτα στο σπίτι». Συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό  με σκοπό  να βρουν ιδέες για το πώς να μειώσουν  την κατανάλωση νερού σε κάθε ένα από τους χώρους ενός σπιτιού. Επίσης, ο  κύκλος του νερού προσαρμοσμένος  σε ένα μοντέλο  απέδειξε τις διαδικασίες της εξάτμισης σχηματισμό νεφών, τις βροχοπτώσεις και τη ροή των ποταμών.Με τον συνδυασμό της ψυχαγωγίας  και της εκπαίδευσης  επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση  της σημασίας του νερού στον πλανήτη μας ιδίως μεταξύ του νεότερου πληθυσμού, επειδή τα παιδιά σήμερα είναι οι ενήλικες του αύριο.

Η Βαλένθια (Valencia) είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυτόνομης Κοινότητας της Βαλένθια
και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία.
Πρόκειται για την 22η πιο πολυπληθή κοινότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την 35η πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πληθυσμό 2.300.000 κατοίκους που ζουν στη μητροπολιτική περιοχή της Βαλένθια.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!