Οι λαχανόκηποι… της κρίσης

Άρχισε  πριν από έναν  μήνα  η απόδοση 50μετρων κομματιών γης (μπαξέδων) για καλλιέργεια σε πολίτες του δήμου  Θερμαϊκού. Η κοινή αγροτοκαλλιέργεια  είναι μια από τις δράσεις αλληλεγγύης της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού  και προχωράει  ικανοποιητικά καθώς  30   άτομα   μετέχουν  σε αυτήν  δράση .¨ " Ήδη έχουν διατεθεί από φίλους της Πρωτοβουλίας περισσότερα από 30 στρέμματα ώστε να καλλιεργηθούν από μέλη και φίλους της Πρωτοβουλίας. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι άνεργοι και συμπολίτες μας   που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση" επεσήμανε  ο Χρήστος Ιβάνοβιτς.

Δημιουργείται ήδη λίστα όπου δηλώνεται η πρόθεση για καλλιέργεια μπαξέ από όποιον το επιθυμεί. Εφαρμόζεται  (είναι στην αρχική του φάση) το  πρόγραμμα κοινής αγροτοκαλλιέργειας, με δύο επιμέρους κατευθύνσεις.

                                                                                            

 Την κοινή καλλιέργεια αγροτικών εκτάσεων αλλά και την ατομική δημιουργία μπαξέδων λαχανικών. Οι δραστηριότητες αυτές αναπτύσσονται (ξεκίνησαν οι εργασίες προετοιμασίας των χωραφιών) σε εκτάσεις που παραχώρησαν φίλοι της Πρωτοβουλίας. Παράλληλα η Πρωτοβουλία  Πολιτών  διεκδικεί δημοτικές (αχρησιμοποίητες) εκτάσεις για να τις εντάξει στο πρόγραμμα. Στις εκτάσεις θα φυτέψουμε   αρχικά φακές  και ρεβίθια   και αργότερα λαχανικά» κατέληξε ο κ. Ιβάνοβιτς.

 Δηλώσεις για τα 50μετρα κομμάτια θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 6 μμ στο ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών στις τακτικές ανοιχτές συνελεύσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας. 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!