Οnline παιχνίδι «Team Turtle» από το MEDASSET

Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), παρουσιάζει για πρώτη φορά στο 37ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Θαλάσσια Χελώνα (15 – 20 Απριλίου 2017, Λας Βέγκας, ΗΠΑ), το νέο online παιχνίδι «TEAM TURTLE» για παιδιά 5-8 ετών. Στόχος του παιχνιδιού είναι να μας φέρει πιο κοντά στη θαλάσσια ζωή και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα απειλούμενα είδη όπως οι θαλάσσιες χελώνες, επιμορφώνοντας δημιουργικά τα παιδιά μέσα από μια δραστηριότητα που θα επέλεγαν και τα ίδια – το παιχνίδι!

Το online παιχνίδι «TEAM TURTLE» αναπτύχθηκε από το MEDASSET και μια διεθνή ομάδα ειδικών από 5 χώρες. Μέσα από αυτή τη δημιουργική προσέγγιση, το MEDASSET καλεί τα παιδιά να αναλάβουν το ρόλο του «ήρωα», του «προστάτη» των μικρών χελωνών που αγωνίζονται να επιβιώσουν, δημιουργώντας έτσι μια συναισθηματική σύνδεση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια μιας μακροπρόθεσμης σχέσης φροντίδας μεταξύ των παιδιών και της θαλάσσιας ζωής.

Βασικά στοιχεία για το TEAM TURTLE:

Προσφέρεται δωρεάν στο medasset.org/teamturtle

Εκπαιδευτικοί φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών καλούνται να αξιοποιήσουν το παιχνίδι στις δράσεις τους.Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για παιδιά 5-8 ετών και είναι διαθέσιμο στην Αγγλική γλώσσα.

«Σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε την πραγματικότητα της μυστηριώδους και αρχαίας θαλάσσιας χελώνας. Τι μας κινητοποιεί να ενδιαφερθούμε για κάτι; Όταν αφιερώνουμε χρόνο και προσπάθεια: όταν επενδύουμε ένα κομμάτι της ζωής μας», δήλωσε η Άννα Σταματίου, Γενική Γραμματέας του MEDASSET και μέλος της δημιουργικής ομάδας του «TEAMTURTLE».

Το «TEAM TURTLE» δεν είναι απλά ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι, αλλά ένα εν δυνάμει εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ως μέρος ενός σχεδίου μαθήματος με επίκεντρο τη θαλάσσια χελώνα ή το θαλάσσιο περιβάλλον γενικότερα. Τα είδη που πρωταγωνιστούν σε αυτή την έκδοση συναντώνται στη Μεσόγειο θάλασσα. Στο μέλλον, το MEDASSET σκοπεύει να αναπτύξει εκδόσεις με βάση άλλα θαλάσσια οικοσυστήματα. Παρομοίως, θα αναπτυχθούν και νέες πίστες, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς και οργανώσεις.

Κάντε κλικ  ΕΔΩ για να παίξετε TEAM TURTLE

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση