«Πρασινίζει» ενεργειακά το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής που προωθεί μέσω των Γενικών Επιτελείων, σχεδιάζει και εφαρμόζει δράσεις που έχουν σκοπό τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OΗQ, στη βάση των κατευθύνσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με γνώμονα την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική ευαισθησία, υπέβαλε φάκελο ένταξης του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας (404 ΓΣΝΛ) σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ένταξη του 404 ΓΣΝΛ στο παραπάνω πρόγραμμα, σαν στόχο έχει την μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων και τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης του Νοσοκομείου.

Το σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 ΓΣΝΛ περιλαμβάνει:

α. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου.

β. Αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων από κουφώματα αλουμινίου.

γ. Εγκατάσταση συστοιχίας από λέβητες φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων συνολικής ισχύος 400 KW, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης του Νοσοκομείου.

δ. Εγκατάσταση θερμικού ηλιακού συστήματος παραγωγής ΖΝΧ (ζεστού νερού χρήσης) με συστοιχίες επίπεδων επιλεκτικών συλλεκτών.

ε. Αντικατάσταση κλιματιστικών με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης Α++.

στ. Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.

ζ. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του κτιρίου συνολικής ισχύος 40,2 KW.

η. Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Το 404 ΓΣΝ Λάρισας αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα του Στρατού Ξηράς, που παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, σε στρατιωτικούς και πολίτες.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις συνδράμουν στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών, στην εξοικείωση του προσωπικού με την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας και γενικότερα στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής
συνείδησης.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην προσπάθεια της χώρας για επίτευξη των στόχων περί μείωσης των εκπομπών αέριων ρύπων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση