Στάσιμη και τον Μάρτιο η ισχύς των ΑΠΕ

Αμετάβλητη έμεινε η συνολική ισχύς των ΑΠΕ στο διασυνδεδεμένο σύστημα το μήνα Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ. Οι περισσότερες μορφές ανανεώσιμης ενέργειας δεν κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ τους, όπως ακριβώς συνέβη και τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, τα αιολικά διατήρησαν σταθερή την ισχύ τους στα 1.856,62 MW, τα μικρά υδροηλεκτρικά στα 223,13 MW και οι ΣΗΘΥΑ στα 100,07 MW.

Εξαίρεση αποτελούν οι μονάδες βιομάζας – βιοαερίου, οι οποίες κατάφεραν να αυξήσουν στα 52,23 MW την ισχύ τους τον Μάρτιο, έναντι 52,18 MW ένα μήνα νωρίτερα.

Στα φωτοβολταϊκά του διασυνδεδεμένου, η ισχύς τους παραμένει σταθερή καθόλη τη διάρκεια του α’ τριμήνου του έτους στα 2.093,12 MW και αντίστοιχα η συμβολαιοποιημένη στα 3.080 MW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεπαίσθητη αύξηση ισχύος σημειώθηκε στα φ/β στέγης του διασυνδεδεμένου, ενώ καμία μεταβολή δεν υπήρξε σε εκείνα του μη διασυνδεδεμένου (ΜΔΝ).

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, τα φ/β στέγης του διασυνδεδεμένου αύξησαν την ισχύ τους στα 351,05 MW το Μάρτιο, αντί 351 MW τον Φεβρουάριο.

Αντίστοιχα, η ισχύς των φ/β στέγης του ΜΔΝ ανήλθε στα 23,48 MW κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Δείτε αναλυτικό το Δελτίο ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ για τον Μάρτιο, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση