ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μαζεύει ο Δήμος Γλυφάδας ελιές από τους κοινόχρηστους χώρους και φτιάχνει το δικό του, γλυφαδιώτικο λάδι! Η συγκομιδή ελιών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου.Μετά την ενθουσιώδη περσινή ανταπόκριση των πολιτών, συνεχίζει και φέτος, με περισσότερη όρεξη και με μία έκπληξη: Το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού θα παραχθεί μέσω κινητής μονάδας, μέσα στους προαύλιους χώρους σχολείων της Γλυφάδας. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία!

Την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν συνολικά με τη βοήθεια εθελοντών τέσσερις τόνοι ελιάς. Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν με κέφι και μεράκι στην προσπάθεια αυτή. Παρήχθησαν περίπου 600 κιλά αγνό παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα 0.7, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.Καλούνται όσοι το επιθυμούν να δώσουν το παρών, για την καινοτόμο αυτή προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά ασθενών συμπολίτων. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025276 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στοinfo@glyfada.gr.

Το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!