Συγκροτήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων - Ποιοι το απαρτίζουν

Συγκροτήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος, μάλιστα, θα είναι ο πρόεδρός του.

Το Συμβούλιο αποτελείται από συνολικά 27 άτομα (εκπρόσωποι κομμάτων, Φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, ΜΚΟ κτλπ), τα οποία είναι:

1. Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως Πρόεδρο.
2. Δήμητρα Μπαρκούτα (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Χονδρό ως εκπροσώπους του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).
3. Κωνσταντίνο Σκρέκα (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βλάχο, ως εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).
4. Νικόλαο Κούζηλο (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ως εκπροσώπους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.
5. Μιχάλη Τζελέπη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Κώστα Τριάντη, ως εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
6. Γεώργιο Λαζαρίδη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Φώτη Μαραθωνίδη, ως εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
7. Γεώργιο Αμυρά (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή την Μαρία Μιμίκου ως εκπροσώπους του Ποταμιού.
8. Βασίλειο Μαρινόπουλο (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Σταύρο Σκληβάγκο, ως εκπροσώπους της Ένωσης Κεντρώων.
9. Δέσποινα Αρχοντή(τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Ζιώγα, ως εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.)
10. Κωνσταντίνο Αγοραστό (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Χρήστο Μιχαλάκη, ως εκπρόσωπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
11. Σάββα Χιονίδη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Λάζαρο Μαλούτα, ως εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
12. Γιώργη Μαρινάκη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Απόστολο Καλογιάννη, ως εκπροσώπους της ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.
13. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή την Στυλιανή Πολιτάκη, ως εκπροσώπους της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας.
14. Ιωάννη Κρεστενίτη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Μεντέ, ως εκπροσώπους της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.
15. Πηνελόπη Παγώνη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ως εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
16. Ιωάννη Αργυράκη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή την Βασιλική Τσαδάρη ως εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
17. Αικατερίνη Βλαστάρη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Ιωάννη Γκουτζαμάνη ως εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.
18. Μαρία Παπαδοπούλου (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή την Βασιλική Τσουκαλά, ως εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
19. Στυλιανό Μιχαηλίδη (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή την Ελένη Ζαγγανά, ως εκπροσώπους του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
20. Κωνσταντίνο Κοντοδήμο (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κούκη, ως εκπροσώπους του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών.
21. Δημήτριο Παπαδήμο (τακτικό μέλος), με αναπληρώτρια την Βασιλική Τσιαούση, ως εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων και Υγροτόπων.
22. Αναστασία Χισκιά (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Τριάντη, ως εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
23. Δήμητρα Λυμπεροπούλου (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Πέτρο Βαρελίδη, ως εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.
24. Ανδρέα Παναγόπουλο (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Δουλγέρη, ως εκπροσώπους του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ».
25. Ηλία Δημητρίου (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη ως εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.
26. Κλειώ Μονοκρούσου (τακτικό μέλος), με αναπληρωτή τον Νικόλαο Χαλκιά ως εκπροσώπους της ΜΚΟ “Δίκτυο Μεσόγειος SOS”.
27. Δημήτριο Τζούρα (τακτικό μέλος) με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Σοφίο ως εκπροσώπους της ΜΚΟ «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας».

Το Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων συγκαλείται από τον Πρόεδρό του τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Για τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων τηρούνται πλήρη απομαγνητοφωνημένα πρακτικά με ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων. Τα πρακτικά δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δύνανται να παραμένουν στο Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων το μέγιστο έως δύο χρόνια. Η αντικατάστασή τους θα προκύπτει με σειρά εναλλαγής, που θα αποφασίσουν οι ίδιες και θα ανακοινωθεί με έγγραφό τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση