Συνεχίζει τις βόλτες κοντά στην πόλη της Καστοριάς η οικογένεια αρκούδων (vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Το απόγευμα της Τρίτης μια οικογένεια αρκούδων έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην πόλη της Καστοριάς, φθάνοντας μάλιστα σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το κέντρο της. Στην περιοχή της Χλόης, η αρκούδα μαζί με τα δύο μικρά της κινήθηκαν πάνω στον πεζόδρομο και συγκεκριμένα στην οριοθετημένη λωρίδα χρήσης από τους ποδηλάτες.

«Η αναζήτηση τροφής φαίνεται πως έχει αναγκάσει την αρκούδα μαζί μετά δυο μικρά της να κάνουν βόλτες κοντά στον αστικό ιστό της Καστοριάς. Αν και η συγκεκριμένη αρκούδα είναι γνωστή στην περιοχή, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εμφανίστηκε με τα μικρά της και μάλιστα τόσο κοντά στην πόλη. Σε αυτό, βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η εφαρμογή της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού και του περιορισμού της διέλευσης των οχημάτων από την περιοχή», τόνισε στη Greenagenda.gr το μέλος της Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όμως, η αρκούδα και τα δυο μικρά της επανεμφανίστηκαν νωρίς το απόγευμα και της επόμενης ημέρας, την Τετάρτη. Η συνεχής παρουσία τους στην περιοχή έχει προβληματίσει τις αρχές με αποτέλεσμα τα τελευταία 24 ώρα να βρίσκεται σε επιφυλακή το μεικτό κλιμάκιο Άμεσης Επέμβασης το οποίο αποτελείται από τον «Αρκτούρο», το δασαρχείο Καστοριάς και την Αστυνομία.

«Η παρουσία του συγκεκριμένου ζώου ήταν γνωστή τα τελευταία χρόνια, όμως πάντα έφθανε μέχρι τις παρυφές της πόλης, τώρα βέβαια πλησίασε σε κοντινή απόσταση από τον αστικό ιστό. Η συνεχής παρουσία τους τα τελευταία 24 ώρα έχει προκαλέσει προβληματισμό για την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των αρκούδων. Οι περιπολίες στην περιοχή συνεχίζονται καθημερινά. Μια ακόμη περιπολία έγινε χθες για την αποτροπή των... επισκέψεων των άγριων ζώων», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Οι περιπολίες του μεικτού κλιμακίου Άμεσης Επέμβασης συνεχίζονται καθημερινά ενώ δίνονται σχετικές οδηγίες στους δημότες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση