Το Facebook η τελευταία μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που δεσμεύεται για 100% ΑΠΕ

Η Facebook ανακοίνωσε σχέδια να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 75% ως το 2020, καθώς και να τροφοδοτεί τις παγκόσμιες δραστηριότητές της αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Τα κέντρα δεδομένων για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας απορροφούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Η Facebook συγκεκριμένα κατανάλωσε 2.46 εκατομμύρια μεγαβατώρες τον περασμένο χρόνο, με τα κέντρα δεδομένα να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο.

Αυτή η ποσότητα αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες πάνω από 220.000 μέσων δυτικών νοικοκυριών. Η Facebook, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, ήταν υπεύθυνη για 979.000 τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα πέρυσι, και περίπου τα δύο τρίτα εξ αυτών προήλθαν από την τροφοδοσία κέντρων δεδομένων.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τον πρώτο στόχο μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της εταιρείας, και ακολουθεί προηγούμενη δέσμευση για τροφοδότηση 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία εκπληρώθηκε πέρυσι.

Η Facebook είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία που προχωρά σε τέτοια δέσμευση, υπογραμμίζοντας τον αυξανόμενο ρόλο των τεχνολογικών κολοσσών στην προώθηση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Εξάλλου, η Apple ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι όλες οι παγκόσμιες δραστηριότητές της τροφοδοτούνται πλέον από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον ίδιο μήνα που η Google ανακοίνωσε ότι επίσης κάλυψε για πρώτη φορά το 100% των παγκόσμιων αναγκών της σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές το 2017.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση