Χαλκιδική: Καθάρισαν παραλία και βρήκαν κουτάκια αναψυκτικών από... το 1982! (φωτο)

«Αρχαιολογικό» ενδιαφέρον είχε για μια ακόμα φορά η δράση καθαρισμού παραλίας από την ομάδα Cleaningans στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Τα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια της δράσης βρήκαν κουτάκια αλουμινίου και γυάλινα μπουκάλια ηλικίας άνω των 35 ετών.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook η ομάδα, βρέθηκε αλουμινένιο κουτάκι γνωστού αναψυκτικού που χρονολογείται από το 1982, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα... '80s είχαν την τιμητική τους αφού βρέθηκε πληθώρα από αλουμινένια κουτάκια και γυάλινα μπουκάλια που είτε απορρίφθηκαν εκεί εκείνα τα χρόνια είτε μεταφέρθηκαν από τη θάλασσα.

Όπως είχε συμβεί σε περιπτώσεις ανάλογων δράσεων στην Καλαμαριά (δείτε εδώ και εδώ), όπου βρέθηκαν παλιές συσκευασίες, οι Cleaningans ήρθαν σε επαφή με τις εταιρείες ή αναζήτησαν στο google πότε χρονολογούνται οι συσκευασίες.

«Το να βρίσκει κανείς σκουπίδια από προηγούμενες δεκαετίες είναι ιδιαίτερα λυπηρό. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι κατα την διάρκεια των δράσεων καθαρισμού προσπαθούμε να κρατάμε ένα θετικό κλίμα χωρίς μιζέρια, γκρίνια και μονοτονία και γι αυτό τον λόγο πάνω στην λύπη που μας δημιουργείται βρίσκοντας ένα τέτοιο σκουπίδι, την μετατρέπουμε σε ένα "παιχνίδι" αναζήτησης κάτι που πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον», αναφέρουν οι Cleaningans.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση