1ος παραλιακός λαϊκός αγώνας Δήμου Αγιάς 2013

Ο Δήμος Αγιάς με την τουριστική δυναμική που έχει αναπτύξει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να συνδράμει περισσότερο στην ανάπτυξη της περιοχής, αναδεικνύοντας τις πανέμορφες παραλίες του και  το αθλητικό πνεύμα, διοργανώνει για πρώτη φορά τον ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑ (2013).Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι: Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία του αγώνα οι συμμετοχές – εγγραφές θα πρέπει γίνουν μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στο site του Δήμου Αγιάς  ή καλέστε στο τηλέφωνο 2494350121 από 8π.μ.
έως 2μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εκτός από τον κύριο αγώνα συνολικού μήκους 10 χιλ. , θα γίνουν παράλληλα και δύο επιπλέον αγώνες οι οποίοι θα είναι:

- Αγώνας παίδων συνολικού μήκους 2 χιλ και για ηλικίες από 9 έως 12 ετών

- Αγώνας εφήβων ηλικίας από 13 έως 18 ετών συνολικού μήκους 3 χιλ.

Ο τερματισμός θα είναι ο ίδιος για όλους τους αγώνες ενώ η αφετηρία θα είναι ανάλογα με τα χιλιόμετρα .

Αναλυτικά  οι εκκινήσεις θα γίνουν ως εξής:

  • Την Κυριακή 30-6-2013 και ώρα 08.30 θα ξεκινήσει ο αγώνας παίδων με αφετηρία δύο (2) χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του πολυχώρου ΠΛΑΤΑΝΙΑ. Στην κατηγορία αυτή στους τρεις πρώτους και πρώτες θα δοθεί μετάλλιο ενώ στον πρώτο & πρώτη κύπελλο. Μετάλλια αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και διπλώματα.
  • Την Κυριακή 30-6-2013 , και ώρα 08.45 θα ξεκινήσει ο αγώνας εφήβων  με αφετηρία τρία (3) χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του πολυχώρου ΠΛΑΤΑΝΙΑ . Στην κατηγορία αυτή στους τρεις πρώτους και πρώτες θα δοθεί μετάλλιο ενώ στον πρώτο & πρώτη κύπελλο. Μετάλλια αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και διπλώματα.
  • Την Κυριακή 30-6-2013 και ώρα 09:00 ο αγώνας θα ξεκινήσει με αφετηρία το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου, συνολικού μήκους 10χιλ. και θα ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή (ασφάλτινη) ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ - ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΚΑ με τερματισμό στον πολυχώρο της Πλατανιάς . Δικαίωμα για την συμμετοχή έχουν όσοι είναι δέκα εννέα (19)  χρονών και άνω , άνδρες και γυναίκες . Για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν κατηγορίες ανά ηλικίες οι οποίες είναι για ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ από 19-29 , 30-39 , 40-49, και 50 ετών και άνω μία κατηγορία . Σε κάθε κατηγορία στους τρεις πρώτους και πρώτες θα δοθεί μετάλλιο ενώ στον πρώτο & πρώτη κύπελλο. Οι υπόλοιποι αθλητές & αθλήτριες που θα τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και  διπλώματα

1. Στον τερματισμό και με το πέρας του αγώνα , στον πολυχώρο της Πλατανιάς , θα δοθούν στους αθλητές & αθλήτριες αναψυκτικά , νερό κλπ .

2. Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν (2) δύο σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ αλλά και από τους υπόλοιπους  εθελοντικούς συλλόγους . Αξίζει να αναφερθεί ότι στους σταθμούς θα υπάρχει  ένα μέλος
της Ε. Ο. Δ. ( ομάδα διάσωσης ) και από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα στα επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος μας.

3. Στους σταθμούς ενδιάμεσα θα δίνεται νερό .

4. Η απονομή θα γίνει  στο «Θέατρο της Θάλασσας» στην πλατανιά Βελίκας στις 12:00μ.μ .

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!