Διεθνείς Ημέρες Σπόρων

Η ομάδα Περιαστικών Καλλιεργειών στηρίζει και υποδέχεται το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους σπόρος που ξεκινάει την Κυριακή στις 27 Απριλίου 2014, από τη γη του Πελίτι. Ο προορισμός του καραβανιού είναι να περάσει οδικώς μέσω Ιταλίας και να καταλήξει στη νότιο Γαλλία (LeMasd’ Azil), προκειμένου να συμμετάσχει στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που διοργανώνει η οργάνωση Κοκοπελλί (https://kokopelli-semences.fr) στις 1, 2, 3 και 4 Μαΐου 2014. To καραβάνι θα εορτάσει τον πλούτο της ποικιλίας των σπόρων και των τροφών της Μεσογείου και θα μεταφέρει το μήνυμα της Ελευθερίας για τους παραδοσιακούς σπόρους από όλους τους τόπους που θα περάσει.

Το καραβάνι αναμένεται να φτάσει την Κυριακή στις 13:00 η ώρα στο Πάρκο Καρατάσιου όπου θα γίνει μια σύντομη στάση-ξενάγηση στο συλλογικό μας λαχανόκηπο και από εκεί θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί στις 13:30 με ποδηλατοπορεία για το άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους όπου θα γίνει η εκδήλωση για την υποδοχή του καραβανιού με μουσικά δρώμενα από το μουσικό σχήμα ΝΑΜΑΣΤΕ και ομιλίες για το πώς να κρατήσουμε το δικό μας σπόρο.

Επίσης σας ενημερώνουμε οτι η ομάδα ΠερΚα βάζει λεωφορείο για εκδρομή στη γη του Πελίτι για τη πανελλαδική γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών που θα γίνει το Σάββατο στις 26 Απριλίου στο Μεσοχώρι της Δράμας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!