ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφασίζουν περίπου 500 αγρότες από 62 οργανώσεις από όλη τη χώρα, σε σύσκεψη που έχουν στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Voria.gr, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου βγαίνουν με τα τρακτέρ και θα στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, αλιέων, γεωργών, παραγωγών λαϊκών αγορών από περιοχές από Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών-Κτηνοτρόφων Λάρισας, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει σύσκεψη για να οριστούν τα σημεία όπου θα στηθούν τα μπλόκα, τα οποία, όπως είπε, θα είναι τέτοια ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση.

Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιήσουν και οι ενώσεις αγροτών των υπολοίπων νομών, από αύριο οι αγρότες θα αρχίσουν να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στις πλατείες χωριών και πόλεων.

Εκτός από τα μπλόκα στις εθνικές οδούς προγραμματίζεται και πορεία στο πλαίσιο της 26ης Agrotica, που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ-Helexpo στις 28-31 Ιανουαρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση