ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Προτεραιότητα στα οχήματα που χρησιμοποιούν τεχνολογίες για τη μείωση την κατανάλωσης ενέργειας αλλά και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δίνεται από τη δημοτική αρχή της Βαρκελώνης.

Η πρωτεύουσα της Καταλωνίας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των νέων τάσεων, το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και σε ζητήματα που έχουν σχέση με την αστική κινητικότητα. Η ηλεκτροκίνηση εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας ωστόσο η  μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων για το 2015.

Πέρυσι πουλήθηκαν 3.678 «πράσινα» αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και υβριδικών. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει τη Βαρκελώνη στην ηγέτιδα πόλη της Ισπανίας σε ότι αφορά την προμήθεια των οχημάτων αυτών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αν και οι πωλήσεις του ηλεκτρικών είναι 16% υψηλότερες ωστόσο η πώληση τους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στη Βαρκελώνη.

Οι πεζοί, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν για τις τοπικές αρχές της Βαρκελώνης σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον της πόλης.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας 2013-2018 ο δήμος της Βαρκελώνης εργάζεται σε τρεις κατευθύνσεις: περισσότεροι χώροι για τους  πεζούς, τα ποδήλατα αλλά και τις δημόσιες συγκοινωνίες με την ανάπτυξη του νέου δικτύου λεωφορείων και τραμ.

Για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ένας καθαρός ή υβριδικός ηλεκτροκινητήρας με μπαταρίες ή κυψέλες καυσίμου υδρογόνου είναι η μόνη λύση που εγγυάται μηδενικές εκπομπές CO2 τονίζουν οι αρχές της πόλης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση