ΑΠΕ, ενεργειακή απόδοση, ανακύκλωση και «έξυπνες πόλεις» σε έκθεσεις στη Βουλγαρία

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι μια περιοχή όπου μπορεί να εφαρμοστεί μια σειρά τεχνολογικών λύσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών οικονομιών με αποδοτικότερη αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων.

Η 12η διοργάνωση Εκθέσεων & Συνεδρίων για τη ΝΑ Ευρώπη (SEE Exhibitions and Conferences on Energy Efficiency, Renewables, Smart Cities and Waste Management) με τις θεματικές EΑ & ΑΠΕ (Ενεργειακή απόδοση και ΑΠΕ), Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities), Σώστε τον Πλανήτη (διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση) και LiftBalkans (ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες) θα λάβει χώρα από τις 5 ως τις 7 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο διοργανωτής, η εταιρεία Via Expo, έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τη συμμετοχή στις εκθέσεις κορυφαίων εταιρειών από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία, την Ελβετία και την Τσεχία.

Η μεγάλη συμμετοχή εταιρειών εκτός Βουλγαρίας σε ποσοστό άνω του 50% αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη γείτονα χώρα. Ένας από τους στόχους τους είναι η σύναψη συμφωνιών για τη διανομή και παρουσίαση των προϊόντων τους στη βουλγαρική αγορά.

Το αντικείμενο κάθε έκθεσης

- EE & RE: μονωτικά πάνελ, εξοπλισμός για θέρμανση, κλιματισμό και εξαερισμό, καυστήρες βιομάζας πέλλετ και μπρικετών, φωτοβολταϊκά, αιολικά και υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής, λύσεις συμπαραγωγής θερμότητας-ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.

Συνέδριο: Ευρωπαϊκοί Πόροι για την Ανταγωνιστικότητα, Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και βουλγαρική νομοθεσία, Αστική θέρμανση, Γεωθερμία, Παθητικό Σπίτι, Ενεργειακή αναβάθμιση εμπορικών κέντρων, Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση Κτηρίων ως ευκαιρία μεγιστοποίησης των δυνητικών εξοικονομήσεων από το κτηριακό απόθεμα της Ευρώπης, Πράσινα Κτήρια στη Γερμανία.

- Έξυπνες Πόλεις: συνολικές λύσεις κτηριακών αυτοματισμών που μειώνουν τα ενεργειακά και λειτουργικά κόστη, ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα LED.

Συνέδριο: Προκλήσεις για τις πόλεις του μέλλοντος, Θέματα εθνικών πολιτικών στην Πληροφορική, Λύσεις πράσινης καινοτομίας, νέες προοπτικές για τους Δήμους της Βουλγαρίας, Μελλοντικές διαδικτυακές εφαρμογές στις πόλεις,  Μεταφορές και Επιμελητεία, Έξυπνη Χρηματοδότηση για έξυπνα κτήρια, Έξυπνα ταξίδια, Δύο έργα σε βουλγαρικές πόλεις: Σόφια και Μπουργκάς.

- Σώστε τον Πλανήτη: τεμαχισμός, κομποστοποίηση, συλλογή, διαχωρισμός και ανακύκλωση εξοπλισμού, διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, κ.λπ.

Συνέδριο: η νέα εγκύκλιος για την Κυκλική Οικονομία, η νέα στρατηγική με τους Νέους Στόχους της νομοθεσίας για τα απόβλητα, Ανακύκλωση πλαστικών, Επεξεργασία καπναερίων, Ανακύκλωση στον τομέα των κατασκευών, Πώς μετατρέπουμε τα απόβλητα σε πόρους στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, Γεωργία και τομείς μεταποίησης ξυλείας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση